NTS RW Racing GP

HET TEAM 

NTS RW RACING GP

Bo rijdt vanaf het seizoen 2019 voor NTS RW Racing GP in de Moto2 klasse. Roelof Waninge de teameigenaar van het Nederlandse team met oud Grand Prix coureur Jarno Janssen als teammanager. Bo zijn teamgenoot in het seizoen 2020 is Jesko Raffin. Op deze pagina kan je meer informatie vinden over het team. 

dE GESCHEIDENIS van 

RW RACING GP

In 2011 debuteert het RW Racing GP team van Roelof Waninge in de GP Moto3 klasse met Luis Salom. In het eerste jaar worden er twee podiumplaatsen gescoord. In 2012 weet Salom twee races voor het Nederlandse team te winnen en wordt hij vice-wereldkampioen. In 2013 en 2014 rijden onder andere Jasper Iwema en Scott Deroue voor het team. In 2015 en 2016 is Livio Loi de coureur. De Belg wint in zijn eerste jaar de Grand Prix op Indianapolis. In 2017 maakt RW Racing GP de overstap naar de Moto2 en een jaar later worden zij het fabrieksteam van de Japanse framebouwer NTS. Vanaf 2019 vormt Bo een Nederlandse combinatie met NTS RW Racing GP.

Lees meer
HEDEN

Het team van 2020

NTS RW Racing GP is een internationaal raceteam en bestaat uit een sterk team met professionals. Via onderstaande link kan je zien welke personen ervoor zorgen dat Bo en Jesko kunnen presenteren op de baan.

Teamleden

fabrieksteam van

NTS 

RW Racing GP is het enige team in de Moto2 klasse dat uitkomt met frames van NTS. De fabriek van de Japanse framebouwer staat in Fukushima. Vergeleken met Kalex, KTM en Speed Up is nog maar een relatieve nieuwkomer in de Grand Prix. NTS begon in 2016 in het Spaanse European Moto2 kampioenschap. In 2018 maakten zij hun debuut als vast team in de Grand Prix met NTS RW Racing GP. Na het eerste seizoen met Joe Roberts en Steven Odendaal te hebben gereden, is Bo sinds 2019 de coureur van de Japans-Nederlandse combinatie.

Website NTS