Winst in Virtual British GP en training hervat op de motor

Nieuwsbrief – juni 2020

Winst in Virtual British GP en training hervat op de motor

Het is weer hoog tijd voor een nieuwsbrief van Bo! Zondag 31 mei won de NTS RW Racing GP coureur de Moto2 wedstrijd tijdens Virtual British Grand Prix op Silverstone. En Bo heeft weer trainingsmeters mogen maken op het TT Circuit Assen! Dit deed hij woensdag 27 mei tijdens een trainingsdag georganiseerd door de KNMV. Daarnaast hebben we in deze nieuwsbrief aandacht voor HJC Helmets en diverse media momenten van Bo in de afgelopen periode.

Bo ijzekersterk in Virtual GP’s

Zondag 31 mei was Bo één van de tien deelnemers in de Moto2 klasse van de Michelin Virtual British Grand Prix op Silverstone. Dat Bo het MotoGP20 spel op de Playstation goed onder de knie heeft, liet hij al zien tijdens de eerste virtuele race begin mei op Jerez. Daar behaalde hij een derde plaats. Op Silverstone ging het nog veel beter. Bo was in de kwalificatie maar liefst zes tienden sneller dan de rest van zijn collega’s en mocht daarom vanaf pole position vertrekken. Na een uitstekende start was Bo ook als eerste vertrokken en zagen ze hem ook niet meer terug. De NTS RW Racing GP coureur reed maar liefst acht seconden weg bij de andere Moto2 rijders en won zo de Virtual British GP op Silverstone!

Bo: “Dat ging perfect. Ik heb veel getraind en het is mooi dat dit resulteert in deze overwinning. Vanaf pole position had ik een goede start en pakte de leiding. Het was een lange race, maar het lukte mij om de eerste plaats vast te houden. Van start tot finish op P1 inclusief de snelste ronde; een perfecte Virtual British GP!”

Bo hervat traning op het circuit: “Heerlijk om weer te kunnen rijden”

Bo heeft zijn trainingen op de motor weer mogen hervatten. De eerste keer dat de Rotterdammer weer zijn ronden kon rijden was op de TT Junior Track in Assen met zijn Supermoto. Woensdag 27 mei was het tijd voor het echte werk! Tijdens een trainingsdag, georganiseerd door de KNMV, kon Bo testmeters maken op het TT Circuit Assen. Dit deed Bo met zijn Yamaha R6. De weersomstandigheden waren super en Bo was erg enthousiast over het nieuwe asfalt, dat deze winter is aangebracht. Ondanks dat hij de laatste twee sessies moest missen vanwege een klein technisch probleem, had Bo een geweldige dag!

“Het was super om weer op het TT Circuit Assen te mogen rijden! Het nieuwe asfalt ligt er perfect bij en geeft heel veel grip. Blij om weer op de motor te zitten, al was het nog niet met de NTS. Maar we hebben weer gevoel kunnen opbouwen op de motor en dat is belangrijk. Dank aan de KNMV voor deze trainingsmogelijkheid!”

HJC Helmets – RPHA 01-R

Bo draagt vanaf het seizoen 2020 met trots een helm van HJC. Patrick Kant, eigenaar Splash Design en de Nederlandse importeur van HJC, vertelt over de helm en over de keuze voor Bo.

Patrick Kant: “Als Nederlandse HJC importeur zijn we trots dat Bo als enige Nederlandse Grand Prix coureur heeft gekozen voor de nieuwe HJC RPHA 01-R helm. De RPHA 01-R is een helm waarin HJC diverse nieuwe innovaties heeft verwerkt en welke speciaal is ontwikkeld voor de MotoGP rijders die gekozen hebben voor HJC. We heten Bo van harte welkom binnen de HJC-familie.”

Bekijk de volledige nieuwsbriefTerug naar het nieuwsoverzicht