Wijzigingen in Grand Prix kalender 2020 vanwege coronavirus

Wijzigingen in Grand Prix kalender 2020 vanwege coronavirus

Vanwege de wereldwijde coronacrisis heeft de Dorna ook diverse wijzigingen doorgevoerd in de MotoGP kalender. Onderstaand artikel wordt constant geupdate wanneer er nieuws is over de evenementen voor het seizoen 2020.

Na de Grand Prix van Qatar stonden achtereenvolgend de Grand Prix van Thailand, USA en Argentinië op het programma. Deze evenementen zijn vanwege de ontwikkelingen en maatregelen rond het coronvirus verplaatst naar oktober (GP Thailand) en november (GP USA en GP Argentinië). Door deze wijzigingen is de laatste Grand Prix in Valencia ook achteruit verschoven naar het weekend van 27 t/m 29 november.

De eerste Europese Grand Prix stond begin mei op het programma in Jerez. Tijdens de laatste update van de Dorna (donderdag 26 maart) maakten zij bekend dat deze Grand Prix is uitgesteld en dat er later gezocht gaat worden naar een vervangende datum. Hieronder een afbeelding van de voorlopige MotoGP kalender 2020, waarbij dus nu bekend is dat de GP van Jerez niet op 3 mei verreden zal worden.