Vijfde tijd betekent beste startplaats voor Bendsneyder in de Moto2

Vijfde tijd betekent beste startplaats voor Bendsneyder in de Moto2

Bo Bendsneyder mag vanaf de tweede startrij vertrekken tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen. De NTS RW Racing GP coureur klokte een fantastische vijfde tijd in de kwalificatie, wat tevens zijn beste startpositie betekent in de Moto2. Zondagmiddag om 18:00 uur lokale tijd (16:00 uur NL tijd) gaan de lichten uit voor de eerste race van 2020.

De trainingen van de Grand Prix van Qatar zijn uitstekend verlopen voor Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP. Na drie vrije trainingen stond de Nederlandse combinatie er met een tiende tijd keurig bij. Tijdens de kwalificatie wist Bendsneyder er zelfs nog een flinke schep bovenop te doen.

In de vierde ronde tijdens de kwalificatie op het Losail International Circuit zette Bendsneyder een 1’58.410. Op dat moment was deze snelle rondetijd goed voor een voorlopige tweede startpositie. In het slot van de sessie gingen er nog een aantal rijders onder de tijd van de Rotterdammer door, waardoor hij als vijfde de kwalificatie afsloot. Dit betekent de beste startplaats voor zowel Bendsneyder als NTS RW Racing GP in de Moto2. Een fantastische uitgangspositie voor de eerste race van 2020!

Bo Bendsneyder #64: “Ik ben superblij met deze vijfde plaats. Vooral ook omdat het geen uitschieter was: we zitten er het hele weekend al goed bij. Het was gewoon een heel goede ronde. Maar we moeten wel realistisch blijven. Het was nog maar de kwalificatie. Morgen is de race en daar gaat het om. Het doel is om alles te geven en een zo goed mogelijk resultaat binnen te slepen. Ik moet hiervoor mijn team en NTS heel erg bedanken. Zij hebben deze winter en bij de tests keihard gewerkt om mij een zo goed mogelijk motor te geven en dat is zeker gelukt.”