Uitstekende elfde plaats voor Bendsneyder tijdens seizoensopener in Qatar

Uitstekende elfde plaats voor Bendsneyder tijdens seizoensopener in Qatar

Met een elfde plaats en vijf WK-punten kan Bo Bendsneyder terugkijken op een meer dan geslaagde seizoensopener op het Losail International Circuit in Qatar. De Nederlander finishte binnen tien seconden van de winnaar en scoorde zijn uitslag uit zijn Moto2 carrière.

Bo Bendsneyder had een uitstekende uitgangspositie voorafgaand aan de openingsrace van het seizoen 2020. De NTS RW Racing GP coureur vertrok vanaf de tweede startrij. In de eerste ronden verloor Bendsneyder meerdere posities, mede omdat hij moeite had om de motor gestopt te krijgen met een volle tank.

Gedurende de race wist Bendsneyder zijn ritme te vinden en kon hij het tempo van de top-tien goed volgen. De Nederlander had de kopgroep dan ook constant in het zicht en bleef constante rondetijden draaien. Dit zorgde ervoor dat hij in de slotfase van de veertiende positie zich nog weeer wist op te werken naar een elfde plaats. Hier scoorde Bendsneyder vijf WK-punten tijdens de seizoensopener in Qatar. Daarnaast begint de 21-jarige Rotterdammer het seizoen met een verbetering van zijn startplaats en raceresultaat in de Moto2.

Bo Bendsneyder #64: “Ik ben heel tevreden met plaats 11. In het begin had ik moeite met de volle tank, maar ik kwam steeds beter in het ritme naarmate de wedstrijd vorderde. Ik kon er steeds meer inhalen, zeker de jongens die afzakten doordat ze in het begin te veel van hun banden hadden gevraagd. Het is fijn om zo te beginnen, met het beste resultaat voor mezelf en voor NTS in de Moto2. Het is duidelijk dat we een flinke stap hebben gezet dit seizoen, maar we moeten blijven werken om nog dichter bij de top te komen.”