Sterk begin voor Bo Bendsneyder tijdens GP van Qatar

Sterk begin voor Bo Bendsneyder tijdens GP van Qatar

Bo Bendsneyder is sterk begonnen aan de Grand Prix van Qatar ijzersterk. De Nederlander in dienst van NTS RW Racing GP sloot de eerste dag af met de zevende tijd. Bendsneyder zette in de tweede vrije training een 1’59.089 op de klokken.

Bo Bendsneyder reed een opbouwende eerste vrije training. De NTS RW Racing GP coureur ging in deze sessie niet voor een snelle rondetijd, omdat hij wist dat de omstandigheden in de avondsessie beter zouden zijn. Bendsneyder klokte een achttiende tijd.

In de tweede vrije training zat de Nederlander er direct goed bij. Bendsneyder pende de sessie met de derde tijd (1.59.315) en scherpte die tijd later nog aan. Ook die verbetering was aanvankelijk goed voor de derde plaats, maar een aantal andere rijders waren in de slotminuut nog net iets sneller dan de Rotterdammer. Bendsneyder sloot de dag af met een keurige zevende tijd.

Zaterdagmiddag is de derde vrije training, waarin Bendsneyder zal proberen zijn Q2-plaats vast te houden. Eind van de middag, om 16.00 uur Nederlandse tijd, is de kwalificatie voor de Moto2-race van de GP van Qatar.

Bo Bendsneyder #64: “Eindelijk zijn we begonnen! Testen is leuk en belangrijk, maar het draait om de raceweekenden. We zijn in elk geval goed begonnen aan het nieuwe seizoen. In de eerste training hebben we bewust niet al te veel risico genomen en lag de focus vooral op het terugkrijgen van het goede gevoel van de test. We hebben het tempo rustig opgebouwd en gereden met één set banden. In de avond – op dezelfde tijd als de kwalificatie en de race – lag de focus op de snelheid en time-attack. Dit was een sterke training: ik heb goede rondes kunnen rijden en een paar goede tijden neergezet. Ik ben zeker tevreden over deze eerste dag. We moeten nog een paar kleine dingen aanpassen voor de wedstrijd. Morgen moeten we even kijken hoe het weer is – meer of minder wind – en dan gaan we klaarstomen voor de wedstrijd en knallen in de kwalificatie.”