NTS RW Racing GP presenteert kleurstelling 2020 tijdens Jerez-test

NTS RW Racing GP presenteert kleurstelling 2020 tijdens Jerez-test

Bo Bendsneyder heeft de driedaagse test op het circuit van Jerez de la Frontera met een tevreden gevoel kunnen afsluiten. Het intensieve programma van NTW RW Racing GP kon volledig worden afgewerkt en ook de rondetijden gingen steeds verder omlaag. Tijdens de test in Spanje presenteerde het Nederlandse team ook voor het eerste haar kleurstelling voor het seizoen 2020.

De eerste officiële test van 2020 vond voor NTS RW Racing GP plaats op het circuit van Jerez. Ook waren was de nieuwe kleurstelling (zie foto’s) voor het komende seizoen voor het eerst te bewonderen. Het team had met de rijders een intensief programma op het Spaanse circuit. Er konden veel nieuwe onderdelen getest worden, waaronder een gloednieuw NTS frame.

De eerste twee testdagen lag voor Bo Bendsneyder de focus op het vinden van een goed gevoel en tempo over een raceafstand met de harde band. Tijdens de laatste dag werd er een kwalificatiesimulatie uitgevoerd, waarbij de 20-jarige Rotterdammer een 1’41.164 op de klokken wist te brengen. Deze tijd was goed voor de dertiende tijd van de dag en de vijftiende tijd overall na drie Moto2 testdagen. De volgende, en tevens laatste test voorafgaand aan het GP-seizoen, wordt uitgevoerd op het Losail International Circuit in Qatar.

Bo Bendsneyder #64: “Het was een goede derde dag, waarop we een flinke stap hebben kunnen zetten. De eerste twee dagen lag de focus op een race-afstand met de harde band, vandaag lag de focus op de kwalificatie en meteen een snelle ronde neerzetten. Dat is iets waarmee we het afgelopen jaar nogal hebben geworsteld, dus het was belangrijk om daar goed aandacht aan te geven. Het pakte goed uit en dat geeft een goed gevoel. Daarnaast zijn er wat dingen duidelijk geworden waar we van kunnen leren en die misschien in Qatar al bruikbaar zijn. Ik ben zeker tevreden over de test. Het zijn lange dagen, maar we hebben ontzettend veel gedaan. Het team heeft top werk geleverd door zoveel veranderingen te doen en alles uit te proberen.”