Goede afsluiter in Portimão levert Bendsneyder drie WK-punten op

Bo Bendsneyder heeft het seizoen 2020 in de punten afgesloten. Op het circuit van Portimão passeerde Nederlander na een inhaalrace als dertiende de eindstreep. Bendsneyder scoorde hierdoor voor de derde opeenvolgende race punten voor het Moto2 wereldkampioenschap.

De laatste Grand Prix van het bijzondere seizoen 2020 werd verreden op het circuit van Portimão in Portugal. Een nieuwe baan op de GP-kalender. Op het uitdagende en heuvelachtige circuit wist Bo Bendsneyder zich opnieuw te plaatsen voor de Q2 kwalificatie, waarin hij een zestiende rondetijd noteerde. Bij de start van de race had de NTS RW Racing GP coureur geen geluk. Bij een crash moest Bendsneyder uitwijken. Hierdoor stond hem vanaf een tweeëntwintigste plaats een inhaalrace te wachten.

Al snel begon Bendsneyder plaatsen te winnen, want aan het einde van de tweede ronde reed hij al achttiende. In de eerste helft van de race wist de Rotterdammer nog meer plaatsen te winnen en kwam hij de top-vijftien binnenrijden. Bendsneyder bleef een strak tempo rijden en wist een gat van drie seconden op Tetsuta Nagashima te dichten. De 21-jarige coureur passeerde de Japanner en kwam hierdoor op plaats dertien te rijden. Vervolgens wist hij ook het gat naar Marcel Schrotter voor de twaalfde plaats te dichten, maar de Nederlander kwam net een ronde tekort om hem nog te passeren. Bendsneyder scoorde drie WK-punten in de laatste race van het seizoen door als dertiende te finishen.

Bo Bendsneyder #64: “Na de eerste ronde dacht ik ‘daar gaat mijn top 10’, maar ik kon de knop omzetten en die frustratie gebruiken als motivatie om te knallen. Ik kon ze elke ronde inhalen, de jongens voor me. Ik verloor een beetje tijd toen ik bij het uitremmen van Dominique even naast de baan kwam, waardoor ik opnieuw moest beginnen. Van die fout heb ik geleerd en in het vervolg van de wedstrijd kon ik mijn eigen tempo erin houden, ook bij het inhalen van andere rijders. Jammer dat ik net Schrotter niet meer kon pakken voor de twaalfde plaats, maar met de dertiende plaats moet ik tevreden zijn. Het is over de hele linie een goed weekend geweest, net als de vorige weekenden. Ik ben blij met hoe we het seizoen hebben afgesloten. Dat geeft een goed gevoel.”