De eerste test met het Mandalika Pertamina SAG team

De eerste test met het Mandalika Pertamina SAG team

Bendsneyder had zijn team al ontmoet tijdens zijn trainingsweek in Spanje begin februari, maar op maandag 1 en dinsdag 2 maart mocht hij eindelijk samenwerken met zijn team en natuurlijk voor het eerst op de Kalex rijden. 

Ondanks het feit dat de weersvoorspelling niet erg bemoedigend was, ging Bo op 28 februari met honderd procent motivatie naar Valencia, om hier voor het eerst met zijn nieuwe team te testen. Naast het feit dat hij hier voor het eerst met zijn nieuwe team ging werken, was dit ook de aller eerste keer op een Kalex. Gelukkig waren beide dagen droog en heeft Bendsneyder heel veel rondjes op droog asfalt kunnen maken. 

Op dag 1 reed de Rotterdammer 87 rondjes met een snelste tijd van 1.35.453. Dit was ook meteen de snelste tijd van alle rijders die deelnamen aan deze privé test. Naast een hele positieve eerste dag, was ook dag 2 positief. Het was even wachten op betere omstandigheden, waardoor er ’s middags pas gereden werd, maar toch werden er op dinsdag ook nog 55 rondjes gereden. Bendsneyder sluit hiermee twee succesvolle testdagen af.

Bo Bendsneyder #64:”Het waren twee zeer goede testdagen in Valencia. Het was mijn eerste keer met het team en met de Kalex. De eerste indruk was goed en ik had vanaf moment één een goed gevoel met de motor. Ik ben blij met alle rondes die we hebben kunnen rijden. Ik kijk uit naar de volgende test in Jerez. Het team heeft geweldig werk geleverd tijdens de winterstop in de workshop en hier op de baan.”

De volgende test staat gepland op 9 en 10 maart in Jerez. Daarna zullen we naar Qatar vertrekken voor de officiële test en de eerste twee raceweekenden.