Bendsneyder scoort een prachtige achtste plaats in Valencia

Bendsneyder scoort een prachtige achtste plaats in Valencia

Bo Bendsneyder heeft op het Circuit Ricardo Tormo een keurige achtste plaats gescoord. De Nederlander scoorde zijn beste Moto2 resultaat na een strakke race, nadat hij vanaf een derde startrij mocht vertrekken. Een week eerder behaalde Bendsneyder op hetzelfde circuit in Valencia een veertiende plaats tijdens de Grand Prix van Europa.

Op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia werd twee weken achter elkaar een Grand Prix verreden. Het eerste weekend (6 t/m 8 november) ging in de boeken als de GP van Europa. Na een kwalificatie in wisselende omstandigheden wist Bo Bendsneyder zich als veertiende te plaatsen voor de wedstrijd. In de race wist de coureur van NTS RW Racing GP zich goed te handhaven in een groep net buiten de top-tien. Bendsneyder vocht mooi duels uit met onder andere Jorge Navarro, Tom Lüthi, Marcel Schrotter en Tetsuta Nagashima. De 21-jarige coureur passeerde als veertiende de eindstreep, wat hem twee welkome WK-punten opleverde.


Bo Bendsneyder #64: “Het was geen gemakkelijk weekend, maar we mogen toch wel tevreden zijn. De kwalificatie was goed en ook de wedstrijd was zeker niet slecht. We hebben maar weinig tracktime gehad op een droge baan, waardoor de warm-up eigenlijk de eerste sessie was waarin we iets konden proberen. In de warm-up was het gevoel nog niet goed, maar de mannen hebben daarna een paar dingen veranderd, waardoor ik in de wedstrijd wel meteen een beter gevoel had. De start was niet super, maar in bocht 4 en 5 kon ik weer veel goedmaken. Doordat we de crash van Fabio Di Giannantonio moesten ontwijken, ontstond er een gaatje naar de top 10. Ik kon eerst Lüthi inhalen en had daarna een goed gevecht met Navarro en Nagashima, maar hen inhalen lukte niet. Zeker halverwege de race was de pace echt goed. Op het laatst moest ik een gaatje laten vallen, omdat de motor een beetje haperde in de scherpe bochten, met veel lean angle. Ik was bang dat ik misschien zonder benzine zou vallen, dus heb ik iets rustiger aan gedaan. Ik wist dat ik de mannen voor me waarschijnlijk toch niet kon inhalen, en dat er achter me genoeg ruimte was, dus ik heb gekozen voor de zekerheid. Aankomen en punten pakken had mijn prioriteit.”


Een week later wist Bendsneyder zijn tempo nog verder op te schroeven tijdens de Grand Prix van Valencia. Gedurende de trainingen stond de Rotterdammer er telkens heel goed bij en dit leverde hem uiteindelijk een keurige negende startplek op. Na een uitstekende start reed de NTS RW Racing GP op een achtste plaats bij de eerste doorkomst. Vervolgens zakte Bendsneyder twee plaats, maar bleef hij volop in een mooie groep strijden voor een top-tien resultaat. In het tweede deel van de race schoof Bendsneyder nog op naar een achtste plaats. Deze prachtige achtste positie was het beste resultaat voor zowel de Nederlandse coureur als team in de Moto2 klasse. Bendsneyder kwam binnen tien seconden van winnaar Jorge Martin over de finish.


Bo Bendsneyder #64: “Ik ben heel blij met het weekend en het resultaat. Het gevoel met de motor was vanaf FP1 heel goed en we konden steeds kleine stapjes blijven maken. Vanochtend in de warmup hebben we nog iets geprobeerd en dat pakte goed uit, maar vanmiddag tijdens de race stond er meer wind, waardoor het een stuk lastiger was. De rondetijden waren iets minder dan in de rest van het weekend, maar de wedstrijd was goed. Dit is niet alleen mijn resultaat, maar ook van mijn mensen in het team, die altijd achter me zijn blijven staan en altijd hard zijn blijven werken om de motor beter te maken.”