Bendsneyder met nieuw helmdesign klaar voor start GP-seizoen

Bendsneyder met nieuw helmdesign klaar voor start GP-seizoen

Donderdagmiddag voorafgaand aan de start van het GP-seizoen is ieder jaar de perspresentatie. Op de grid werd de Moto2 klassenfoto gemaakt. Daarnaast presenteerde Bo Bendsneyder ook zijn helmdesign voor het seizoen 2020.

Vanwege het coronavirus rijdt de MotoGP klasse niet in Qatar. De Moto2 en Moto3 klasse komen wel in actie, aangezien zij al in Qatar waren vanwege de test van afgelopen weekend. Het tijdschema is daarom ook wat aangepast en de Moto2 klasse zal zondag om 18:00 uur lokale tijd, dat betekent 16:00 uur Nederlandse tijd, van start gaan.

Donderdagmiddag werden de klassenfoto’s gemaakt van de Moto2 en Moto3 categorie voor het seizoen 2020. In de kopfoto van het artikel zijn Bo Bendsneyder en zijn NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin te zijn op de Moto2 groepsfoto. Ook presenteerde Bendsneyder zijn nieuwe helmdesign. Zie daarvoor onderstaande foto’s. De 21-jarige legt zelf uit hoe het design van de helm voor het seizoen 2020 tot stand is gekomen.

Bo Bendsneyder #64: “Het design van mijn HJC helm is gemaakt door Aldo Drudi. Sinds mijn GP debuut verzorgt Drudi het design van mijn helmen We hebben gekozen om dit seizoen de Nederlandse vlag te combineren met mijn nummer 64. Ook zit er iets meer rood in de helm vergeleken met vorig jaar. MSG Software heeft een mooi plekje gekregen op deze HJC helm. Ook wil ik Aima Electric bedanken voor hun steun. Drudi; bedankt voor het prachtige design. Ik ga de helm met trots dragen!”