Bendsneyder boekt flinke progressie tijdens laatste testdag in Qatar

Bendsneyder boekt flinke progressie tijdens laatste testdag in Qatar

De laatste test voorafgaand aan het seizoen 2020 was op het Losail International Circuit in Qatar. Bo Bendsneyder boekte gedurende de drie testdagen veel vooruitgang. Dit gebeurde zowel qua afstelling van zijn NTS RW Racing GP fiets als rondetijd. De Nederlandse equipe lijkt klaar om aan het nieuwe raceseizoen te beginnen.

Bo Bendsneyder en zijn teamgenoot Jesko Raffin begonnen vrijdag 28 februari aan de laatste officiële test van het voorseizoen. De eerste van drie testdagen in Qatar verliep niet zoals gehoopt. Bendsneyder noteerde een eenentwintigste tijd. Wel kon de Rotterdammer samen met zijn team het geplande testprogramma afwerken. Op de tweede dag was er al een duidelijke stijgende lijn zichtbaar. Deze trainingdag werd afgesloten met een racesimulatie van 18 ronden.

Deze lijn werd doorgetrokken naar de afsluitende testdag. Op de laatste dag was Bendsneyder lang binnen de top-tien te vinden. De coureur van NTS RW Racing GP sloot de dag af met een vijftiende tijd en was daarmee zestiende overall in de test. De achterstand naar de snelste tijd was slechts acht tienden. Na deze opbouwende drie dagen kan het seizoen voor Bendsneyder en NTS RW Racing GP gaan beginnen.

Bo Bendsneyder #64: “Ik ben zeker blij. We hebben vandaag nog een flinke stap kunnen zetten ten opzichte van gisteren. In de laatste sessie ben ik met een nieuwe band de baan op gegaan om een time-attack te doen en daar ben ik heel tevreden mee. Tot ongeveer tien minuten voor tijd stond ik nog ruimschoots in de top 10, terwijl ik toen al bezig was met een mini-racesimulatie van tien rondjes. Ook daarin bleef de pace sterk: steevast in de 59’ers. Het was een lastig begin, maar mijn crew heeft supergoed gewerkt zodat we tevreden mogen zijn over het slot. Het was een goede test, die vertrouwen geeft voor het raceweekend.”