2021 nieuws: Bendsneyder met Pertamina Mandalika SAG Team in Moto2

2021 nieuws: Bendsneyder met Pertamina Mandalika SAG Team in de Moto2

Bo Bendsneyder zal in het seizoen 2021 uitkomen voor het Pertamina Mandalika SAG Team in het Moto2 wereldkampioenschap. De Nederlander krijgt de Zwitser Thomas Lüthi als teamgenoot tijdens zijn vierde seizoen in deze Grand Prix klasse.

De 21-jarige Bendsneyder is van Indonesische afkomst, wat hem perfect geschikt maakt voor het Pertamina Mandalika SAG Team. Bo’s grootouders van vaderskant verhuisden in 1956 naar Nederland vanuit Surabaya, de hoofdstad van de provincie Oost-Java in Indonesië, waar ze vaak op bezoek gaan bij familie en vrienden.

Bendsneyder pakt in 2015 de titel in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en maakte een jaar later zijn debuut in het Moto3 wereldkampioenschap. In vijf Grand Prix seizoenen heeft Bendsneyder zijn talent laten zien en het Petramina Mandalika SAG Team heet hem dan ook van harte welkom. De Rotterdammer krijgt de Zwitser Thomas Lüthi als teamgenoot in de Moto2 klasse tijdens het seizoen 2021.

De Rotterdammer is zich al volop aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. De eerste race van 2021 staat 28 maart gepland op het Losail International Circuit in Qatar.

Bo Bendsneyder #64: ”Ik ben echt blij om volgend jaar voor het Pertamina Mandalika SAG Team uit te gaan komen. Ze zijn een team dat al geweldige resultaten heeft laten zien en ik kan niet wachten om me samen met hen op het nieuwe seizoen voor te gaan bereiden. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om het team en de sponsors te bedanken dat ze mij deze kans hebben gegeven.”

Edu Perales [teameigenaar]: “Bo is een buitengewoon getalenteerd coureur die we al een tijdje volgen. Het hele team is erg blij met zijn komst, want we twijfelen er niet aan dat hij geweldige resultaten zal behalen, resultaten waarmee het team zich op het hoogste niveau kan handhaven.”