BB64 Academy

About us

De BB64 Academy helpt jonge rijders bij de start van hun carrière

Om kans te maken om door te groeien tot Grand Prix coureur moet je niet alleen jong beginnen, maar is het tevens heel belangrijk welke route je volgt. Veel tijd is er niet. Coureurs beginnen op hun zestiende al in de GP’s. Natuurlijk moet je als jonge rijder over talent en de juiste mentaliteit beschikken om WK-coureur te kunnen worden, maar ook voor de ouders en het gezin heeft het veel impact om deze uitdaging aan te gaan.

Bo en zijn ouders hebben dit traject zelf ook doorlopen. Bo begon op zijn zesjarige leeftijd met racen. Het was voor de ouders van Bo dan ook prettig dat zij ervaren mensen uit de motorsport om zich heen hadden bij het maken van belangrijke keuzes in Bo’s carrière. Wanneer maak je de overstap naar een bepaalde klasse? Wanneer ga je in het buitenland racen? Hoe kom in je in contact met partijen die je verder kunnen helpen in je carrière? En de belangrijksten; hoe ontwikkel jij je als jonge coureur op de best mogelijke manier en wat is daar allemaal voor nodig?

Om deze vragen te helpen beantwoorden zijn Bo en vader Steven de BB64 Academy gestart. Het doel van dit initiatief zonder winstoogmerk is om jonge rijders te helpen bij:   
* Hun ontwikkeling zowel op als naast de baan
*Bij het maken van keuzes bij de vele uitdagingen die op hen afkomen
*Via het netwerk van Bo en Steven is het tevens eenvoudiger om met de juiste partners in contact te komen

Het project wordt ook ondersteund door de persoonlijke sponsoren van Bo, waarbij we MSG Software, Splash Design, Van der Pol Reclame en Putoline in het bijzonder willen bedanken.


Bo: “Toen ik begon met racen, maar ook later toen ik doorgroeide naar internationaal niveau hebben veel mensen ons geholpen bij het maken van soms lastige keuzes. Dit was niet altijd makkelijk, want er kwam voor mij als rijder maar ook zeker voor mijn ouders veel op ons af. Het was daarom heel erg fijn dat wij ervaren mensen uit de sport om ons heen hadden om te helpen en dat geldt nu nog steeds. Ik wil graag iets terugdoen voor de sport. Daarom zijn we begonnen met de BB64 Academy. Het zou prachtig zijn als er in de toekomst meer Nederlanders in de Grand Prix aan de start staan. Als ik daar een steentje aan kan bijdragen, dan doe ik dat graag!”

De rijders van de BB64 Academy zijn Thije Ligtermoed (13 jaar), Luuk de Vries (9 jaar), Dean Gouw (9 jaar) en Jurrien van Crugten (12 jaar).

Thije, Luuk, Dean en Jurrien; heel veel succes in het seizoen 2021!